Увійдіть на партнерський портал Viessmann та в партнерський магазин Viessmann

Домовласники Професіонали

Крок до трансформації енергетичного ландшафту України: Viessmann Climate Solutions, Держенергоефективність та «Коген Україна» об'єднали зусилля

Viessmann Climate Solutions, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності), та Асоціація декарбонізації «Коген Україна» зробили важливий крок у напрямку створення енергоефективного майбутнього для України.

29 січня 2024 року між трьома потужними організаціями відбулося урочисте підписання меморандуму про стратегічне партнерство, яке визначає “зелений” напрямок держави, відчутно прискорює прогрес у скороченні викидів СО2, трансформації енергосистеми та посиленні енергобезпеки. Подія відбулася під час брифінгу, який можна переглянути в записі, на території інформаційного агентства Укрінформ.

“Обираємо діяти на випередження. Технології Viessmann Climate Solutions показали, що енергетичних і кліматичних цілей, поставлених у Європі на 2050 рік, можна досягти вже сьогодні. Віримо, це стратегічне партнерство стане сходинкою до зміцнення сталого розвитку України навіть в умовах невизначеності” – наголошує СЕО Viessmann СS Ukraine Олександр Збанко.

Модернізація старих інженерних систем шляхом впровадження нових технологій, істотно підвищує ефективність роботи,   перш за все – енергоефективність. "У нашому розпорядженні широкий спектр сучасних технологій, які Viessmann вже понад 20 років впроваджує в Україні – це транспортабельні котельні, когенераційні установки, сонячні станції, промислові котли, побутове конденсаційне обладнання, гібридні системи опалення" – зазначив заступник директора Viessmann СS Ukraine Віктор Трембовельський.

  

Важливо зауважити, що підписання меморандуму не лише скорочує відстань між державними органами, бізнесом та громадськими організаціями, а й несе з собою освітню функцію. Як зазначила голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва: "Ми в Держенергоефективності готуємо унікальний для українців інструмент — українську національну платформу декарбонізації UANDP. Проєкт, до якого долучається компанія Viessmann CS Ukraine — це програмне рішення, на якому є "зелений університет”, де проводитиметься навчання для муніципалітетів і бізнесу”. Тож, попереду багато цікавого!

Зважаючи на двадцятирічний досвід команди Viessmann CS Ukraine запуску “зелених” проєктів та освітнього напрямку (Академія Viessmann), наша команда готова ділитися цими знаннями та наробітнками в рамках майбутніх навчальних програм UANDP. Спільно ми зможемо реалізувати рішення та новації, створені на базі досвіду країн ЄС, на більш масштабному рівні. Стежте за оновленнями!

ДОВІДКА

Держенергоефективності

Держенергоефективності є центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження, альтернативних видів палива.

Асоціація "Коген Україна"

Всеукраїнська асоціація “Коген Україна” або “Cogen Ukraine” сприяє розвитку когенерації і цілями якої є декарбонізація, когенерація, енергоефективність та енергонезалежність.

ЗАПИТИ ВІД ЗМІ

відділ маркетингу та комунікацій Viessmann Climate Solutions
+38 044 363 98 41 (внутрішній 110)
info-ua@viessmann.com